vrijdag 6 februari 2015

Warme Truien Dag - 2015

Datum: 
 vrijdag 6 februari 2015
Locatie: 
 Wereldwijd

Zet de verwarming lager,  trek een warme trui aan en bespaar - zonder verlies van comfort – 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot.

Een toepasselijk artikel:
Verwarm je kleren, niet je huis. Want als je lichaam het koud heeft is het efficiënter om dat lichaam te verwarmen dan om de ruimtes daaromheen (huis, auto, school, kantoor) te verwarmen.

Doe ook mee aan de nationale energiebesparingsactie van het Klimaatverbond!

Bekijk ook deze video:
                      


5-2-2015
Een reactie van een gemeentelid, waar we een voorbeeld aan kunnen nemen:

Ik heb persoonlijk niet zo'n aanbeveling nodig. Overdag staat de verwarming laag, ben ik toch bezig. Na gedane arbeid trek ik in de wintermaanden m'n dikke wollen trui aan,  de verwarming  veel hoger zetten is daarna ook niet meer nodig. Ik verbaas me er vaak over dat men in de winter nog zulke zomerse kleren draagt. In mijn jeugd  had lang niet iedereen centrale verwarming. Zat je iets verder van de kachel dan was warme kleding gewoon noodzaak. Vandaar dat tegen de winter de dikke truien te voorschijn kwamen. Laten we die oude gewoonte maar weer snel in ere herstellen; wat mij betreft mag het elke winterdag warme truien dag  zijn!

Nog een reactie:
Maar waarom zou je alleen op warme Truiendag je lekker warm aankleden? Ik heb elke dag een heerlijk warm vest aan en een zeer lage gasrekening!

 

terug