'Met elkaar...' 'Met elkaar...'

'Met elkaar... op weg naar een
WARME en OPEN geloofsgemeenschap, waar MUZIEK in zit!' 

Beste gemeenteleden,

Namens de werkgroep Gemeenteopbouw wil ik u graag geheel vrijblijvend uitnodigen voor de volgende fase van ons gemeenteopbouw-proces. We willen namelijk in kleine groepen onze verhalen met elkaar delen. Dat lijkt misschien iets onbeduidends, verhalen delen, maar het schept verbondenheid en geeft gedeelde energie. Het opbouwen begint dán al, tijdens het gesprek. Vanzelfsprekend zullen we ons in de bijeenkomsten houden aan de corona-maatregelen.

Thema
De werkgroep Gemeenteopbouw heeft aan de hand van de verhalen uit de eerste ronde een thema gekozen, namelijk: 

'Met elkaar...'

Dit is een vrij breed thema. Daarom hebben we op basis van de begrippen die in de verhalen en verlangens genoemd worden, het thema nader ingevuld​: 'Met elkaar... op weg naar een WARME en OPEN geloofsgemeenschap, waar MUZIEK in zit!' 

Bij WARM kunt u denken aan termen als: samen eten, zorgen voor, ontmoeten, welkom zijn, er mogen zijn, samen doen, groepen vormen, hartelijk, maal&verhaal, luisteren, compassie, delen.​Bij OPEN kunt u denken aan termen als: present, diaconaal, Tiel e.o., wereld, klimaat, luisteren, delen.


Bij MUZIEK kunt u denken aan termen als: liturgie, vieren, creativiteit, alternatief, stilte, Taizé, liederen, luisteren, cantorij.


Wilt u meepraten?
Als u mee wilt doen met de groepsgesprekken, dan zijn er een aantal keuzes voor u te maken. In de eerste plaats een keuze voor één van de woordclusters: warm, open en muziek. Daarnaast is er de keus voor een fysieke of een online bijeenkomst. De landelijke versoepelingen geven natuurlijk ruimte om ons wat meer te veroorloven op het gebied van samenkomen, maar het belangrijkste is dat u zich er veilig bij voelt.
De groepsbijeenkomsten zullen met maximaal zeven personen zijn, inclusief twee leden van de werkgroep en zullen uiteraard gehouden worden met inachtneming van de coronaregels. Ook is het mogelijk om een kleinschalig bezoek te organiseren met bijvoorbeeld twee deelnemers en één lid van de werkgroep bij iemand thuis.
Daarnaast kunt u een voorkeur voor overdag of 's avonds aangeven.
 
Als u mee wilt doen kunt u een mail sturen naar gemeenteopbouw@pgtiel.nl of u kunt bellen (Lyska van der Elst 06-42883219). Als u ons uw telefoonnummer mailt, dan bellen wij u!
Wij hopen van u te horen!
terug