donderdag 18 februari 2021

GroeneKerken webinar: Verduurzaming op gang brengen

Datum: 
 donderdag 18 februari 2021
Tijdstip: 
 20:00 uur  - 21:30 uur
Locatie: 
 online - webinar
Prijs: 
 gratis, aanmelden noodzakelijk

Aanmelden via: www.groenekerken.nl/webinars/

Wil jij aan de slag met duurzaamheid in je kerk? We gaan het niet hebben over een beleidsplan, maar over hoe je te werk kunt gaan.

  •         Johan van Dalen verzorgt de webinar. Hij is gepensioneerd beleidsadviseur duurzaamheid bij aanbestedingen, zelf diaken, en weet hoe moeilijk het soms is om (beleids)plannen in de praktijk te brengen: een beleidsplan maken is een goed begin, maar daarmee aan de slag gaan binnen een geloofsgemeenschap is soms een uitdaging. Dat merkt hij in zijn eigen kerkgemeenschap De Inham in Amersfoort, die een groene kerk wil zijn.

Johan heeft – met input van anderen – het hoofdstuk Beleid en Aanpak van de toolkit vorm gegeven. 

  •         Ervaringsdeskundige Gees Hummel vertelt tijdens de webinar hoe verduurzaming in haar kerk van de grond kwam. Ze laat zien hoe je de kerkleden enthousiast maakt en meekrijgt.

Dit webinar is voor jou als je nog zoekende bent: hoe kan ik mijn kerk meekrijgen zodat we een groene kerk worden? Misschien is er in jouw kerk nog weinig gebeurd en wil je iets op gang brengen. Of ben je al een tijd bezig en loop je vast; ook dan is dit webinar voor jou.
Meld je aan via het aanmeldformulier.

terug