zondag 27 maart 2022

Met beelden op verhaal komen - uitnodiging voor filmmiddag 'Les Choristes'

Datum: 
 zondag 27 maart 2022
Tijdstip: 
 14:30 uur
Locatie: 
 Drumptse Hof - in de grote zaal (Balije 1, Tiel)

Les Choristes (Nederlands: De Koorzangers) is een Frans-Zwitsers-Duitse musical- en dramafilm uit 2004, geregisseerd door Christophe Barratier. De film is gebaseerd op het verhaal van de film La Cage aux rossignols uit 1945.

De film gaat over de succesvolle dirigent Pierre Morhange (Jacques Perrin), die in 1999, na een concert in New York, naar Frankrijk terugkeert als zijn moeder sterft. Zijn oude klasgenoot Pépinot (Didier Flamand) zoekt hem op en samen bladeren ze door het dagboek van hun vroegere muziekleraar Clément Mathieu (Gérard Jugnot), waarbij ze herinneringen ophalen aan hun kindertijd.

Dan keert het verhaal door middel van een Flashback terug naar 1949, naar de kindertijd van Pierre en Pépinot. In 1949 was Pierre Morhange de ongemanierde zoon van Violette (Marie Bunel), een alleenstaande moeder. Hij, Pépinot en vele anderen zitten op een kostschool voor "moeilijke" jongens. De school heet Fond de L'Étang ("Bodem van de vijver") en heeft een strikte en strenge directeur, monsieur Rachin (François Berléand). Een nieuwe leraar, Clément Mathieu, doet de school en zijn leerlingen opfleuren door een zangkoor op te richten, wat leidt tot de ontdekking van Pierre's muzikaal talent en een verhoogde discipline onder de leerlingen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Les_Choristes

Programma:
14:00 uur inloop - voorbespreking met koffie / thee
14:30 uur film bekijken
Na de film – voor wie wil - nabespreking met koffie / thee

Opgave bij Gerard Swart:
telf: 0344-620024 of E-mail:  g.swart2@upcmail.nl
 
Dit is een activiteit van de taakgroep Vorming & Toerusting

 

terug