ds. Marije Soethout

ds. Marije Soethout
Begin februari 2022 ben ik als ambulant predikant begonnen in deze gemeente. Of om het simpeler te zeggen ‘inval-dominee’ voor de gewone werkzaamheden. Ik vind het fijn om de gemeente tijdelijk ten dienste te kunnen zijn terwijl er gezocht kan worden naar een geschikte dominee voor de lange termijn.
Mijn naam is Marije Soethout en ik woon in Boven-Leeuwen met echtgenoot Christiaan en twee kinderen: Nathan (15jr) en Rebekka (12jr). Van 2007 t/m 2013 ben ik met veel genoegen predikant geweest in de gemeente Gemert-Boekel, in het Brabantse land. Daarna heb ik vooral in het land van Maas en Waal veel voetstappen gezet als ‘inval-dominee’, voor zowel de kerkdiensten als bijstand in het pastoraat. Daarnaast heb ik erg genoten van de tijd die ik kon vrijmaken voor onze kinderen en allerhande activiteiten op school. Van luizenmoeder, knutselmoeder en automoeder tot coördinator van het overblijven op school.

Met dat de kinderen ouder werden kwam een nieuw opgerichte pool van ambulant predikanten voor mij als geroepen. Een leuke uitdaging om weer intensiever met mijn vak bezig te zijn. De afgelopen twee jaar ben ik als ambulant predikant werkzaam geweest in de Protestantse Gemeente Nijmegen. Met corona erbij heel vreemde, maar ook mooie, inspirerende en ontroerende jaren. Gelukkig heeft Nijmegen een vaste predikant kunnen bevestigen. Na enige overlap was dat voor mij het moment om te gaan. Nog voor mijn vertrek kwam bij mij de vraag vanuit de kerkenraad van Tiel. Van harte ga ik deze nieuwe uitdaging met u aan, als overbrugging naar een nieuwe predikant. In de eerste periode ben ik natuurlijk een beetje aan het inburgeren, maar ik hoop dat we van beide kanten snel een vertrouwd gevoel bij elkaar hebben. Zodanig dat we samen een stukje mee op kunnen lopen en samen beleven wat er op ons pad komt aan bijzondere, mooie, fijne, verdrietige, vreugdevolle, intensieve, zegenrijke en alledaagse ervaringen.

Hartelijke groet en graag tot ziens,
ds. Marije Soethout.
terug